Nieuwe algemene politieverordening aub


In de gemeenteraad van 26 november moest weer een tijdelijke politieverordening worden goedgekeurd, dit keer naar aanleiding van het einde van de schoolexamens op 15 en 16 december as. 

Sabien hekelde dat met de regelmaat van de klok dergelijke beperkte tijdelijke politieverordeningen geagendeerd staan. Nochtans was er het meer dan eens bevestigde engagement van het stadsbestuur om tegen eind 2008 een nieuwe algemene politieverordening op te maken. Een belangrijk onderdeel zou het hoofdstuk over "fuiven en muziek" worden. "De Poperingse jeugd is zelf vragende partij voor een duidelijk reglement", aldus Sabien.

Volgens de burgemeester is de nieuwe algemene politieverordening "zo goed als klaar". Het brandtechnisch verhaal zou de finalisering tegenhouden.

Nieuw in de politieverordening voor 15 en 16 december as. is dat de nog niet gebruikte of vervallen levensmiddelen (lees: drank) die in beslag genomen worden op deze dagen, rechtstreeks overgemaakt worden aan het ocmw. Hilariteit alom toen werd gevraagd of dit op vraag van de ocmw-voorzitter is.