Ziekenhuis wordt school


Prioritair voor Open Vld is dat de meer dan 1.000 leerlingen niet in de kou staan.

In de basisschool Go! De Ster zullen de 7 leslokalen en 2 bergingen ook in de toekomst ter beschikking worden gesteld aan de kunstacademie. Uit de overeenkomst met de basisschool, die waarschijnlijk op de gemeenteraad van april zal voorliggen, zal blijken of de huidige huurprijs van 2.415 euro per maand gehandhaafd blijft.

De lokalen van Unizo Poperinge en het Vrij Onderwijs worden verlaten voor de campus Mariaziekenhuis, zo werd intussen door het stadsbestuur beslist. De huurprijs werd vastgelegd op 7.584 euro per maand. Daarop komt nog de kost van de aanpassingswerken (raming:67.000 euro) die worden gevraagd door de andere huurder, nl. De Lovie.

"Open Vld begrijpt niet goed waarom de tijdelijke onderkomens worden verlaten, ook al is er natuurlijk het argument van de versnippering. De tijdelijke onderkomens waren goedkoper, en situeerden zich in het centrum van de stad. De campus Mariaziekenhuis daarentegen is veel duurder en situeert zich net buiten het centrum, aan de overkant van de Ring. Wij vrezen voor problemen naar vervoer en veiligheid van de kinderen toe," aldus Sabien.

Volgens Schepen Loes Vandromme worden de ouders momenteel bevraagd over de manier waarop hun kinderen in de lessen geraken. Zij hoopt trouwens dat de verhuis naar de nieuwe site nog dit schooljaar kan gebeuren.