Kritisch doch constructief



2 keer betalen

"De Poperingenaar zal twee keer betalen," aldus Sabien. "Een eerste keer 627.990 euro (25,3 miljoen Bef!) voor het leveren, plaatsen en onderhouden van de parkeermeters, en een tweede keer via de betaalautomaten zelf (aan 0,40 euro per uur), om nog niet te spreken van het feit dat de levensduur van de automaten berekend is op amper 10 jaar. Bovendien zullen royaal boetes van 25 euro worden uitgeschreven gedurende minstens 3 dagen per week, voldoende om vele kooplustigen uit het centrum te bannen."

Open VLD blijft pleiten voor een aangepast 'blauwe zone'-systeem, aangevuld met minstens één nieuwe parking voor langparkeerders.

Op vraag van Open Vld werd bevestigd dat zon-en feestdagen niet-betalend zullen zijn, en dat de kaarten voor 'zorgverleners' zowel aan dokters, kinesitherapeuten als verpleging aan huis worden uitgereikt.

Ook de renovatie van de Grote Markt stond op de agenda. Het stadsbestuur besliste namelijk om het elektrisch net te vernieuwen en de inplanting van de stopcontacten voor de kerstverlichting te herzien. In de marge vroeg Sabien naar een stand van zaken in de opdracht renovatie Grote Markt, die begin april door het schepencollege zou worden gegund. Bij de behandeling van dit punt kwam Open Vld met een aantal constructieve maar dringende voorstellen op de proppen: "Wij vragen het stadsbestuur om vrijstelling van de terrastaks te verlenen voor de duur van de werken aan de betrokken belastingplichtigen. Wij vragen nogmaals een informatievergadering. Nadat de aannemer van de werken is gekend, moet werk gemaakt worden van een duidelijke bewegwijzering naar al dan niet bereikbare handelszaken."

Uit het debat kwam ook naar voren dat er blijkbaar iets schort aan de coördinatie tussen de werken aan het toekomstig Sociaal Huis enerzijds, en de renovatie van de Grote Markt / Veurnestraat anderzijds. Grootste obstakel is de kraan die er al enkele maanden in het midden van de weg geparkeerd staat, tot voor enkele weken weinig productief was, en moordend is voor de bereikbaarheid van de handelaars in de Veurnestraat. Volgens de burgemeester is er hierover vanmorgen een (crisis)vergadering, maar is de renovatie Grote Markt nu absoluut prioritair, en moet het Sociaal Huis desnoods wachten....