Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 26 augustus 2010


Stadsbestuur belooft Open Vld betere bewegwijzering.

In de gemeenteraad van 26 augustus ll. vroeg de Open Vld-fractie bij monde van Sabien waarom het lijkt alsof het stadsdeel Bruggestraat-Veurnestraat van de kaart is geveegd sinds de werken op de Grote Markt. Immers, de bewegwijzering en de website van stad Poperinge leiden het verkeer het stadscentrum binnen via de Deken de Bolaan. "Ondermaats, want zo bereik je maar één bepaald deel van de stad, en wordt het andere deel Bruggestraat-Veurnestraat benadeeld," aldus Sabien.

Ook de bewegwijzering naar de verschillende parkings kan beter volgens Open Vld. Om het verlies aan parkeergelegenheid op de Grote Markt te compenseren, wordt op de website verwezen naar de parking ter hoogte van huize Proventier in de Doornstraat - waar notabene één parkeerruimte in het midden gesierd wordt door een verlichtingspaal - en de parking ter hoogte van de vroegere RVT in de Gasthuisstraat. De parkeergelegenheid op De Kouter en aan de Werf wordt uit het oog verloren.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) gaf toe dat één en ander beter kan. Hij beloofde dat de mobiliteitsambtenaar opdracht zal krijgen om hieraan te werken en de bewegwijzering bij te sturen. 



Open Vld ondersteunt kandidatuur Wereldkampioenschap Wielrennen 2013

Alles hangt uiteraad af van de beslissing van de internationale wielerfederatie UCI, maar gisterenavond werd de kandidatuur van Poperinge, om tijdens het Wereldkampioenschap Wielrennen in 2013 te fungeren als aankomstplaats voor de wegritten, unaniem bekrachtigd door de gemeenteraad.

Ook Open Vld stapt mee in het verhaal dat Poperinge in aanloop van de herdenking "100 jaar Eerste Wereldoorlog" op de wereldkaart kan zetten. Sabien : "300.000€, weliswaar gespreid over drie jaar, is natuurlijk niet min. Per Poperingenaar betekent dit 15€. Maar verwacht wordt dat de economische return voor onze handelaars, de horeca en het toerisme zeer goed zal zijn. Wij willen de wielercultuur, en de sportcultuur in het algemeen, mee ondersteunen. Poperinge zelf telt al een kleine 10 wielerclubs, de sport zit dus ook hier duidelijk in de lift."