Sabien blikt op Focus-WTV vooruit op opening parlementaire jaar


Aangezien er, net als na de federale verkiezingen van 2007, ook nu nog altijd geen regering is, zag de opening van het parlementaire jaar er dit jaar helemaal anders uit. Op de agenda stond vanmiddag enkel de benoeming van het bureau, de bijzondere commissies, de adviescomités en de afvaardigingen naar internationale vergaderingen. De Kamer bracht onder meer ook nog hulde aan minister van Staat, gewezen MR-voorzitter en Brussels minister-president Daniel Ducarme, die eind augustus overleed.

Sabien meent dat het parlement zich niet mag laten verlaten verlammen door het gebrek aan nieuwe federale regering. De commissie Justitie organiseerde al gedachtewisselingen met ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck en kinderpsychiater Peter Adriaenssens over het seksueel misbruik in de Kerk. Ook volgende week staat hieromtrent een hoorzitting geagendeerd, met de heer F. Schins, vertegenwoordiger van het college van procureurs-generaal, en de heer Johan Delmulle, federaal procureur. Daarnaast moeten de parlementsleden op zoek gaan naar meerderheden om wetgevende initiatieven, waarover in de vorige legislatuur consensus bestond, af te ronden.

Deze oproep lanceerde Sabien, samen met enkele West-Vlaamse collega's, ook tijdens de nieuwsuitzending van Focus-WTV van maandag 11 oktober: www.focus-wtv.tv/programma/wtv/start-parlementaire-jaar