Academie niet terug naar Sint-Michielscomplex


Het Sint-Michielscomplex werd ontruimd omdat er stabiliteitsproblemen waren vastgesteld aan de dakstructuur. Het pand wordt nu gestut, zodat de werfhekkens weg kunnen. Deze werken worden op 71.700 euro geraamd.

Fractieleidster Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) vroeg aan de burgemeester wat het stadsbestuur op lange termijn van plan is met de infrastructuur van de academie. Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) antwoordde dat de kunstenacademie zeker niet teruggaat naar het Sint-Michielscomplex.

Masterplan

'Het stadsbestuur vestigt blijkbaar al zijn hoop op het masterplan om de site De Ster Vroonhof, De Ster Rekhof en het Sint-Michielscomplex op een kwaliteitsvolle manier te ontwikkelen. Dit project zit wel nog in de studiefase. Of wordt het tijdelijk onderkomen op de campus Mariaziekenhuis dan toch definitief?' vraagt Sabien Lahaye-Battheu zich af.

Kostenplaatje

De kunstenacademie moest het Sint-Michielscomplex noodgedwongen verlaten na de ontruiming vorig jaar. Er werd een 'tijdelijk' onderkomen gevonden op de campus Mariaziekenhuis. Daarvoor werden aanpassingswerken uitgevoerd, geraamd op 67.000euro. 'Ondertussen zijn deze kosten al opgelopen tot bijna het dubbele,' merkt Sabien Lahaye-Battheu nog op. (pli)

Bron: Het Nieuwsblad - 18 november 2010 - Piet Lesage