Open Vld wil geboortebon


 "Jonge gezinnen die zich vestigen in Poperinge zijn niet altijd vertrouwd met het aanbod aan handelszaken. Met zo'n cadeaubon kunnen onze handelszaken meer bekendheid verwerven, want ze verdienen wel een duwtje in de rug. Meteen vragen we ook om het bedrag op te krikken tot 40 euro per kind, gezien de huidige premie onder het regionale gemiddelde zit", aldus fractieleidster Sabien Lahaye-Battheu.

Bron: Het Laatste Nieuws, 25 februari 2011

 

Cadeaubons als geboortepremie

De stad Poperinge gaat, op voorstel van oppositiepartij Open VLD, onderzoeken of de geboortepremie kan vervangen worden door cadeaubons, te besteden bij Poperingse handelaars. Sabien Lahaye-Battheu van Open VLD vraagt of het bedrag van de premie niet kan worden opgetrokken van de huidige 25 euro voor een eerste kind tot 40 euro. In Ieper en Alveringem is dat ook 40 euro, in Nieuwpoort 75 euro en in Heuvelland zelfs 100 euro. De meerderheid is dit voorstel niet ongenegen maar wil eerst advies vragen aan de handelsraad. Cadeaubons zijn niet voor alle handelaars evident en brengen ook veel administratie mee.

Schepen Loes Vandromme merkte op dat zo'n geboortepremie een premie is uit sympathie en geen 'aanmoedigingspremie' om kindjes te maken.

Bron: Het Nieuwsblad, 26 februari 2011.