Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 31 maart 2011


Aan het begin van deze legislatuur was er een thesauriereserve ten bedrage van 12,5 miljoen euro. Op vandaag is deze reserve geslonken naar de minimun buffer van 3 miljoen euro. De opbrengst van 2 miljoen euro extra belastingen per jaar (uit de verhoging van de grondlasten) sinds 2008 is ook al opgebruikt. Deze belastingverhoging werd verantwoord met grote onvoorziene uitgaven voor de waterbeheersingswerken en de bouw van een nieuw zwembad. Van een nieuw zwembad is echter nog geen spoor.

"Wij voorzien dat het niet bij deze ene opname van leningen zal blijven, en verwachten volgend jaar een volgende. Wij blijven erbij dat er voor de volgende bestuursploeg weining marge zal zijn," aldus Eric Butaye.

Het stadsbestuur keurde ook het bestek, de raming en wijze van gunnen voor het aanbrengen van nieuwe verlichting voor het stadhuis, de Sint-Bertinuskerk en het oorlogsmonument. De kostprijs wordt geraamd op 287.413,28 euro.

Poperinge was vorige maand in de ban van het ballenverbod in de Binnenkouter, dat door het stadsbestuur vanaf 1 maart ll. werd ingevoerd. Het stadsbestuur keert, o.a. op vraag van de inwoners van de wijk, op haar stappen terug, en schrapt het ballenverbod uit het reglement. Open Vld stemde eerder al tegen dit ballenverbod, en is blij dat kinderen opnieuw kind mogen zijn in de wijk.