Topman NMBS bezoekt station van Poperinge


Als fractieleidster van Open Vld in de Poperingse gemeenteraad diende Sabien eerder al een motie in tot behoud van de overheidsdiensten in Poperinge, waaronder de huidige dienstverlening in het station. De motie werd unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad.

In de Kamer dan weer ondervroeg Sabien deze week minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette over de geruchten om het Poperingse station te sluiten.

Blijkbaar had de topman van de NMBS gevoeld dat er heel wat ongerustheid heerstte in Poperinge, en hij besloot daarom om speciaal naar Poperinge te komen en een en ander uit te klaren. Sabien vernam het gerucht van zijn komst, en verwittigde de burgemeester en de lokale pers.

Marc Descheemaecker benadrukte dat er tot 1 juli as. niets verandert. Tegen die tijd moet een oplossing worden gezocht voor de vier personeelsleden die voor Infrabel werken, en in onderaanneming voor de NMBS. Want de activiteiten voor Infrabel worden per 1 juli stopgezet doordat het seinhuis in Poperinge wordt gesloten. Voor twee van de vier personeelsleden is al duidelijk dat zij in Poperinge aan de slag kunnen blijven. Zij worden 'overgenomen' door de NMBS en zullen verder instaan voor de dienstverlening (o.a. ticketverkoop, toezicht reizigers) ter plaatse. Voor de andere twee personeelsleden wordt nog een oplossing gezocht.

 Topman NMBS bezoekt station van Poperinge  Topman NMBS bezoekt station van Poperinge