Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 27 februari 2012


"Eind vorig jaar vond het College van Burgemeester en Schepenen dat het foute parkeergedrag op de Grote Markt niet meer kon worden getolereerd. Op advies van de stedelijke adviesraad voor mobiliteit en verkeer werd via een tijdelijke politieverordening de erffunctie ingevoerd. Hierdoor kon voortaan worden opgetreden tegen personen, die hun voertuig buiten de parkeervakken op de Grote Markt parkeren", zegt fractieleider Sabien.

"Als de fonteinen niet in werking zijn, smeekt het centrale gedeelte ertussen de mensen om op de fonteinzone te parkeren. Op piekmomenten, in het weekend en 's avonds of als er één of andere activiteit is, gebeurt dit dan ook spontaan. Sinds januari worden de foutparkeerders hiervoor nu dus beboet."

Open Vld meent dat, alvorens die regeling definitief te maken, er eerst werk moet worden gemaakt van een betere aanduiding van de parkeervakken. "Wij kregen volgende situatie gesignaleerd: voor een Limburger, die voor zijn werk in Poperinge moest zijn, was het helemaal niet duidelijk waar hij wel of niet mocht staan op de Grote Markt. Hij parkeerde dan maar naast een andere - fout geparkeerde - wagen. In twee uur tijd kreeg hij twee boetes, uitgeschreven door twee verschillende inspecteurs", zegt Sabien.

"Wie niet vertrouwd is met de verkeersregels op een erf, weet ook niet dat er een snelheidsbeperking geldt van 20 km per uur. We houden ons hart vast voor het aantal boetes dat zal worden uitgeschreven bij een eerste snelheidscontrole."