Blauwe gemeente, zorgzame gemeente


Zelfstandig wonen. In eigen huis en omgeving blijven wonen. Dat is de wens van iedereen. Ook van wie wat ouder wordt. Heel wat kranige ouderen blijven lang zelfstandig wonen, wat absoluut moet worden aangemoedigd. Om deze zelfstandigheid te ondersteunen, kan een beroep worden gedaan op een waaier van diensten en hulpverlening.

Dagopvang is een dienst voor bejaarden die nog thuis wonen, maar voor wie opvang overdag noodzakelijk is. Meer mensen moeten hier gebruik van kunnen maken. Wanneer de zorgdragende familieleden even een rustpauze willen nemen, kan een bejaarde voor een kortere periode in een centrum voor kortverblijf worden opgevangen. In Poperinge is een uitbreiding van zowel de dagopvang als van de korte opvang een noodzaak. Er moet ook dringend een groter aanbod aan serviceflats komen in onze stad.

In 2004 kocht het OCMW een voormalig confectiebedrijf in de Engelstraat om het als dienstencentrum in te richten. Dit kwam er niet. Anno 2012 stelt Open Vld voor om deze leegstaande site om te bouwen tot meerdere serviceflats.
 Blauwe gemeente, zorgzame gemeente   Blauwe gemeente, zorgzame gemeente   Blauwe gemeente, zorgzame gemeente   Blauwe gemeente, zorgzame gemeente
 Blauwe gemeente, zorgzame gemeente   Blauwe gemeente, zorgzame gemeente