Open Vld neemt huidig parkeerbeleid Grote Markt op de korrel


Ondanks het bericht dat de politie sinds januari de foutparkeerders op de Grote Markt verbaliseert, was het tijdens het afgelopen weekend weer wildparkeren troef op het "erf" van Poperinge. Open Vld denkt niet dat er mensen zijn die moedwillig een boete van 50 euro riskeren. Is er meer aan de hand?

Tijdens de gemeenteraad van februari kwam de kwestie al uitgebreid aan bod. Volgens de burgemeester zou de combinatie van de afbakening door de in werking zijnde fonteinen enerzijds, en extra politiecontroles anderzijds, het probleem grotendeels moeten oplossen. Maar laat die fonteinen nu net vier maanden per jaar buiten werking zijn. Immers, om te voorkomen dat de leidingen vorstschade zouden oplopen, worden ze vanaf eind november tot eind maart buiten werking gesteld. Vier maanden per jaar is er dus geen fysieke afbakening tussen het centraal gedeelte en de twee parkeervlakken.

Open Vld blijft intussen pleiten voor betere signalisatie, en wil de parkeerplaatsen zelf rondom gemarkeerd of omlijnd zien. Tijdens het weekend kunnen - toch zeker tijdelijk - parkeerwachters worden ingezet, teneinde de mensen aan te spreken en te informeren.

"We moeten ook verder durven kijken dan onze neus lang is. Dat dit probleem zich elk weekend voordoet, wijst erop dat er meer aan de hand is. Is er sinds de heraanleg dan toch een tekort aan parkeerplaatsen in ons centrum? We vragen het stadsbestuur dit onder ogen te durven zien, en herinneren graag aan ons voorstel uit 2009 om een bijkomende centrumparking te creëren op de Rekhofsite, en te onderhandelen met Basisschool De Ster over het voorstel van een bijkomende parking voor kortparkeerders op de in onbruik geraakte speelplaats," aldus Sabien.