Station Poperinge wordt gemoderniseerd


Op de vragen over het aantal instappende en uitstappende klanten in het station te Poperinge in de voorbije jaren, antwoordt minister Magnette dat de NMBS, die tellingen uitvoert in de maand oktober, dat er een 500-tal instappende treinreizigers per werkdag en op zondagen zijn, en ongeveer 200 instappende reizigers op zaterdagen. Het aantal uitstappende treinreizigers is gelijkaardig aan het aantal instappers. Ten opzichte van 2005 is er wel een daling vastgesteld van 7% in de week, en 26% op zaterdagen en zondagen.

"Vervolgens bevestigt de minister dat NMBS Mobility inderdaad geen plannen heeft om het aanbod te wijzigen, dan wel de bediening van de halte of van de lijn stop te zetten," aldus Sabien. "Infrabel, die de infrastructuur van het Belgische spoornet beheert, voorziet in het meerjarenplan 2013-2025 zelfs werken in het Poperingse station. Zo zullen de perrons verhoogd en gemoderniseerd worden, zal de reizigersovergang in het station afgeschaft worden, en komt er een vereenvoudiging van de spoorconfiguratie."

De lijn 69 zorgt voor niet minder dan 45 jobs. Er rijden 44 treinen per dag in de twee richtingen tijdens de week, en 35 per dag in de twee richtingen tijdens het weekend. Daarvoor moet er telkens een bestuurder en een begeleider aan boord zijn.