Open Vld Westhoek evalueert gemeenteraadsverkiezingen


IN COALITIE

Burgemeester Marc Vanden Bussche trok in Koksijde met ‘Lijst Burgemeester' naar de kiezer en behaalde een absolute meerderheid van 16 op 27 zetels. Toch werd ook N-VA opgenomen in de coalitie.

In Alveringem kwam Open Vld opnieuw onder ‘Gemeentebelangen' op en behaalde opnieuw 6 van de 15 zetels. Er werd een coalitie met CD&V gesloten.

Burgemeester Stephan Mourisse behoudt in Vleteren zijn absolute meerderheid van 7 op 13 zetels.

Dat geldt ook voor burgemeester Sandy Evrard van Mesen, die zijn absolute meerderheid nog vergroot van 5 naar 6 op de 7 zetels.

In Heuvelland kwam Open Vld ook opnieuw onder ‘Gemeentebelangen' op. Er werd 1 zetel extra bekomen (9 van de 19) en een coalitie gesloten met N-VA.

Zoals in 2006 kwam Open Vld dit jaar onder ‘Inspraak' op in Zonnebeke: er werden 12 van de 23 zetels behaald, een absolute meerderheid. In 2006 waren dat er 8 van de 21. Er werd een coalitie met CD&V gesloten. 

In Wervik kwam Open Vld in 2006 onder ‘Impuls' op. Toen werden 4 van de 25 zetels behaald. Als Open Vld behaalde de partij dit jaar 3 van de 25 zetels. Er werd een coalitie gesloten met sp.a en N-VA.

In Langemark-Poelkapelle moet Open Vld 1 zetel inleveren (van 3 naar 2). Er werd een coalitie gesloten met CD&V. 

 

IN OPPOSITIE

In Nieuwpoort zakt Open Vld van 11% naar 5%, waardoor de partij haar twee zetels in de gemeenteraad verliest.

In De Panne kwam Open Vld in 2006 onder ‘VEDA' (VLD + sp.a + onafhankelijken) op en behaalde toen 13 van de 21 zetels. Dit jaar kwam Open Vld op in het kartel ‘Visie 2020&N-VA', dat 6 van de 21 zetels behaalde.

Het kartel ‘VIA' (Veurne in Actie: Open Vld en onafhankelijken) wist 1 zetel te bekomen in de gemeenteraad van Veurne. In 2006 behaalde Open Vld er alleen nog 3.

Ook in Lo-Reninge trok Open Vld in 2006 onder ‘Gemeentebelangen' naar de kiezer: 2 van de 13 zetels was toen het resultaat. Dit jaar kwam Open Vld met N-VA in kartel op onder de noemer ‘Inspraak' en werden 6 zetels behaald.

In 2006 kwam Open Vld apart op in Ieper en kreeg de partij 3 van de 31 zetels toebedeeld. Dit jaar behaalde ‘Open Ieper' 4 van de 33 zetels.