Open Vld Poperinge reageert op coalitievorming


"Wij hebben vóór de verkiezingen gesprekken gevoerd of proberen te voeren met alle partijen en wilden ook na de verkiezingen in een open geest die houding aanhouden. Al op de verkiezingsavond stelden wij vast dat CD&V ons als tweede en winnende partij (van 5 naar 6 zetels) negeerde. Onze vraag, zowel in de Roeselare (in de wandelgangen van de WTV-studio's) als in Poperinge (in Gasthof De Kring), om samen te zitten werd afgewimpeld", zegt Sabien.

"Gezien het ‘njet' van CD&V tegen ons en gezien van ons niet kan worden verwacht dat wij bleven stilzitten, namen wij inderdaad het initiatief om maandagavond met de twee andere winnaars samen te zitten, meer bepaald N-VA en Groen. Samen beslisten we na ons inhoudelijk gesprek om ook Jurgen Vanlerberghe (Samen) uit te nodigen. Hij ging hierop onmiddellijk in. Ook hij wilde dus de mogelijkheid van een grote coalitie bekijken. Zijn verklaring gisteravond op WTV en die van Christophe Dejaegher vanmorgen in een persbericht missen dan ook elke grond van waarheid. Helemaal te gek voor woorden is de verklaring van CD&V "dat ze het opblazen van de bruggen door Open Vld ondergaat". Als grootste partij maakte CD&V immers niet in eerste instantie de brug naar de tweede grootste en winnende partij, Open Vld. Hoe konden wij die dan opblazen!?"

Open Vld betreurt tot slot dat de Poperingenaars een coalitie krijgen met alleen verliezers, die amper 50% van de bevolking vertegenwoordigt.