Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 28 januari 2013


Sabien legt uit: "Het stadsbestuur wil een studiebureau aanstellen de evaluatie op te maken. Het bestuur onderschat blijkbaar het gezond verstand van de Poperingenaar. We hebben bovendien een gedreven mobiliteitsambtenaar in dienst, en de Adviesraad mobiliteit en verkeer kan zeker ook een rol spelen bij de evaluatie. Het is al te gemakkelijk nu de paraplu open te doen, om daarna met de vinger naar het studiebureau te kunnen wijzen."

Kostenplaatje

Eind 2009 gunde het schepencollege de oorspronkelijke opdracht voor de implementatie van het nieuw verkeerscirculatieplan aan de enige bieder Arcadis tegen 24.623,50€ incl. BTW. De uitvoering van het plan werd in handen gegeven van Timo-Tuin tegen 155.265,99€ incl. BTW. Aan de studie die nu zou worden opgemaakt, hangt een prijskaartje vast van 36.300€ incl.BTW. En de Poperingenaar betaalt. Samen met de paraplu, gaat dus ook de portemonnee open.  

Ook bij de opdracht zelf heeft Open Vld bedenkingen. Immers, aan het basisprincipe om het
stadscentrum via de Ieperstraat en de Gasthuisstraat binnen te rijden, mag volgens het bestuur niet worden geraakt. Met andere woorden: de evaluatie wordt van meet af aan al sterk geconditioneerd.  Open Vld wil dat álle aspecten van het plan worden herbekeken. Dat verdient de Poperingenaar.