Akkoord om wilde stakingen bij NMBS aan te pakken


In het regeerakkoord is bepaald "dat de regering het sturingscomité van de NMBS zal vragen om de bestaande protocollen tussen de overheid en de vakbonden te evalueren. In geval van een negatieve evaluatie zal de regering strengere maatregelen overwegen om de continuïteit van de openbare dienst met respect voor de veiligheidsvereisten te verzekeren".

"Over de evaluatie van het zogenaamde protocolakkoord van 2008 tussen de overheid en de vakbonden inzake werkonderbrekingen bij de NMBS-Groep stelde ik de afgelopen maanden heel wat parlementaire vragen. Sinds begin vorig jaar was die evaluatie het voorwerp van intens overleg in het sturingscomité van de NMBS Groep, de nationale paritaire subcommissie en de nationale paritaire commissie", zegt Sabien.

In de meest recente beleidsnota van Minister Labille stond vermeld "dat de regering een deadline voorziet voor de tweedelige evaluatie: enerzijds de analyse van de huidige situatie, het huidige protocol, anderzijds verbeteringen die aan dat protocol moeten gebracht worden, met als doel tot een nieuw akkoord te komen". Deze deadline liep af op 31 maart 2013.

Eind vorige maand werd dan ook bekendgemaakt dat de directie en de vakbonden bij de NMBS een sociaal akkoord hebben bereikt om enerzijds de werkonderbrekingen te vermijden en anderzijds een goed functionerende en sociale dialoog te verzekeren.

In het nieuw protocol van sociaal akkoord zijn er nieuwe procedures opgenomen waaronder:

- Het basisprincipe van de nieuwe alarmbelprocedure is dat indien geen akkoord wordt bereikt rond het verzoek, de betrokkenen kunnen vragen om het onderwerp te behandelen met de betrokken directie en de directeur-generaal HR-Rail die daartoe - binnen de drie werkdagen - een initiatief zal nemen om te vermijden dat het indienen van een stakingsaanzegging voor de vertegenwoordigers van het personeel het enige middel zou zijn om gehoor te vinden bij de leiding.

- De stakingsaanzegging moet nieuwe randvoorwaarden op het vlak van duurtijd (van 10 naar 8 dagen), motivaties, enz., respecteren.

- In geval van een blijvend sociaal conflict, kan de nationale paritaire commissie bij tweederde meerderheid overgaan tot de aanstelling van een bemiddelaar.

- Wat specifiek de tuchtmaatregelen betreft, is de NMBS-Holding van plan op elk hiërarchisch niveau goed te informeren en ervoor te zorgen dat het tuchtreglement rigoureus worden toegepast.

Sabien reageert tevreden op de evaluatie van het protocol, maar benadrukt dat, als blijkt dat het probleem van de wilde stakingen die zich spijtig genoeg zou blijven voordoen, de regering conform het regeerakkoord andere maatregelen zal moeten overwegen om de continuïteit van de openbare dienst, die heel belangrijk is, te verzekeren.