Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 29 april 2013


Wat het voorstel tot renovatie van het voormalig postgebouw naast het stadhuis betreft, heeft de Open Vld fractie zich onthouden. Sabien: "Het is niet dat wij tegen deze renovatie zijn, maar zonder zicht op het meerjarenplan en de totale investeringen voor de komende zes jaar, kunnen wij nu niet oordelen of dit project - goed voor 410.000 euro incl. BTW - wel zo verstandig is. Dat de vervuilde gevel "afsteekt" tegen het vernieuwde stadhuis, zoals de burgemeester stelt, is voor ons niet voldoende om dit dure project als hoogdringend op de agenda te zetten."

Open Vld keurde de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Poperinge en vzw Kompas betreffende ambulante drugzorg in Poperinge goed. Dat er elke donderdagvoormiddag iemand van de ambulante drugzorg aanwezig is in het sociaal huis, is een goede zaak. Toch blijft Open Vld bezorgd. Als blijkt dat 23% van de ocmw-cliënten met een verslavingsproblematiek worstelen, dan is een meer efficiënte en gecoördineerde aanpak met meerdere partners nodig. Aan bevoegd schepen Loes Vandromme werd gevraagd om initiatief te nemen.

In een toegevoegd punt aan de agenda vraagt Open Vld aan stad Poperinge om, als lokale wegbeheerder, de doorlopende straten op het grondgebied in kaart te brengen. Dat zijn straten die voor automobilisten doodlopen, maar waarlangs je als voetganger of fietser wel nog je weg kan verder zetten, en je vaak nog nieuwe plekjes kan ontdekken. Het bestuur antwoordde dat ze omwille van de wissel van mobiliteitsambtenaar niet de gelegenheid hebben gehad om mee te stappen in dat project en vroeg tijd om een en ander te onderzoeken. Open Vld toonde hiervoor begrip, zodat het voorstel op een van de komende gemeenteraden terugkeert om een beslissing over te nemen.