Forse toename gepersonaliseerde nummerplaten


Nochtans steeg de kostprijs voor een gepersonaliseerde nummerplaat tot 1.000 euro sinds de invoering van de Europese nummerplaat met zeven tekens. Daarvoor kostten ze, met zes tekens, nog 620 euro.

Het Kamerlid geeft ook nog aan dat volgens Wathelet de nummerplaten voor landbouwtractoren vanaf 1 juni beschikbaar zullen zijn. Die moeten vermijden dat de tractoren in de transportsector ingezet worden, aangezien ze genieten van een fiscaal gunstig brandstofregime. Verder wordt er ook gewerkt aan een speciale nummerplaat voor bromfietsen en auto's zonder rijbewijs.

Bron: De Standaard, 10 mei 2013.

 

3.640

Vorig jaar werden 3.640 gepersonaliseerde nummerplaten uitgereikt, dat is bijna
dubbel zoveel als het jaar daarvoor. Open VLD-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu vroeg de cijfers op. Een gepersonaliseerde nummerplaat kost 1.000 euro. De overheid verdiende er dus meer
dan 3 miljoen euro aan.

Bron: Het Nieuwsblad, 10 mei 2013.

 

 

Meer gepersonaliseerde nummerplaten

In 2012 heeft de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) 3.640 gepersonaliseerde nummerplaten uitgereikt. Een forse toename ten opzichte van 2011, toen het er 2.029 waren. Nochtans steeg de kostprijs voor een gepersonaliseerde nummerplaat tot 1.000 euro sinds de invoering van de Europese nummerplaat met zeven tekens. Daarvoor kostten ze nog 620 euro. "De stijging is opvallend, want de voorbije jaren reikte de DIV steeds minder nummerplaten uit waarbij de autobestuurder zelf de combinatie van cijfers en letters mag kiezen", zegt Kamerlid Lahaye-Battheu.

Bron: Het Laatste Nieuws, 10 mei 2013, (EV)