Topman Fyra-bouwer verontwaardigd


Manfellotto werd gisteren tijdens een rondetafel gehoord in de commissie Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer in Den Haag.

Later wordt ook NMBS-topman Marc Descheemaecker gehoord.

"Tot 20 dagen geleden zou ik zonder twijfel positief hebben geantwoord op vragen hoe het stond met de Fyra", zei Manfellotto tijdens de zitting. "Ik ben verontwaardigd over het verrassende gedrag van de opdrachtgevers (NS en NMBS) tijdens de laatste weken. Het uiteindelijke besluit tot stopzetting van het contract is tegenstrijdig met de eerdere positieve feedback."

"doorgaan"

Volgens Manfellotto staat het "onweerlegbaar" vast dat de Fyra-treinen veilig zijn, en door verschillende instanties gecertificeerd zijn. Hij erkent wel enkele kinderziektes.

"We zijn beschikbaar als de Nederlandse spoorwegen met ons willen doorgaan. Dat is volgens ons zelfs de enige optie op korte en op lange termijn", zei hij. "Er lag een plan op tafel om tegen het najaar alle problemen weg te werken", klonk het.

Aan de hoorzitting nemen ook drie Belgische Kamerleden deel: Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld), Jef Van den Bergh (CD&V) en Steven Vandeput (N-VA).

Bron: Het Belang van Limburg, 19 juni 2013.