Komen er camera's in Poperingse stationsbuurt?


"Het is de Corporate Security Service (CSS) van de NMBS-Holding die samenwerkingsverbanden afsluit met de lokale partners, met als doel de veiligheidssituatie in en rond een station te optimaliseren. Die samenwerking houdt in dat er een lokale veiligheidsanalyse wordt opgesteld, om vervolgens de meest optimale aanpak van de lokale problematiek uit te werken. Op vandaag werden al 69 samenwerkingsverbanden afgesloten met 91 steden en gemeenten, 62 lokale politiezones en 19 parketten", aldus Labille. 

"Gezien er met Poperinge nog geen samenwerkingsverband gerealiseerd is, zal CSS de nodige stappen ondernemen om aan de bevoegde instanties de samenwerking rond veiligheid in de stationsomgeving opnieuw voor te stellen en vast te leggen in een
intentieverklaring." 

Sabien, ook fractieleider voor Open Vld in de Poperingse gemeenteraad, hoopt dat het stadsbestuur ingaat op deze uitnodiging, en haar volle medewerking zal verlenen: "Camera's op zich zijn niet dé oplossing, maar ze werken toch ontradend en schrikken potentiële daders af. Ze verhogen op preventief niveau ook het veiligheidsgevoel van de reizigers. Op repressief vlak kunnen de beelden van bewakingscamera's het opsporen en identificeren van daders van misdrijven, bijvoorbeeld fietsdiefstallen, vergemakkelijken."