Sabien in panel bij voorstelling van memorandum door Guberna


Guberna, het Instituut voor Bestuurders, heeft als doelstelling het bevorderen van deugdelijk bestuur in al zijn dimensies en voor alle types bedrijven. Zij doet dit zowel door het sensibiliseren, informeren en opleiden. Om deze doelstelling te realiseren vormt Guberna en haar leden (bestuurders, CEOs en topmanagers) een dynamisch platform voor de uitwisseling van ervaringen en de overdracht van kennis inzake governance.

 

Guberna verwoordt het als volgt op haar website: “Deugdelijk bestuur bij overheidsorganisaties is op het einde van de federale legislatuur op de voorgrond getreden. De saga van benoemingen, het debat over de vergoedingen, de belangenconflicten, de selectie van CEO’s, de parlementaire hoorzittingen, de beursintroductie van bpost, de verkoop van bepaalde activa, … nooit eerder deed het vraagstuk rond de Staat als aandeelhouder zoveel inkt vloeien. Omwille van deze actualiteit zal de volgende regering meer dan waarschijnlijk de netelige kwestie van de overheidsbedrijven en van de aandeelhoudersstrategie van de Staat in de ruime zin van het woord, niet kunnen omzeilen. Het Centrum Public Governance heeft deze recente ontwikkelingen niet afgewacht om zich onder te dompelen in deze materie. Sinds haar oprichting in 2006, heeft het Centrum deze materie bestudeerd. Rondetafels, expertengroepen, internationale vergelijkingen, toesting aan de OESO-aanbevelingen,… liggen aan de basis van het onderzoeksrapport en het memorandum, dat onder andere de verbeterpunten bevat in het Belgische model in vergelijking met de OESO-aanbevelingen en de beste praktijken uit het buitenland.”

 

Lees hier de integrale versie van het onderzoeksrapport en het memorandum.

 Sabien in panel bij voorstelling van memorandum door Guberna  Sabien in panel bij voorstelling van memorandum door Guberna  Sabien in panel bij voorstelling van memorandum door Guberna