Sint-Michielscomplex nu toch te koop


Sabien Lahaye-Battheu: “Als Open Vld hebben wij er in de gemeenteraad van 2011 onmiddellijk voor gepleit om het Sint-Michielscomplex openbaar te koop te stellen, gezien dat de meest aangewezen manier is om een gebouw een andere bestemming te geven. Dat leerden we uit het dossier van het rusthuis “De Eeuwige Lente” in Watou. De bewoners moesten 6 jaar geleden al verhuizen want het bestuur wou er een woonproject opzetten met Vlaanderen Bouwt vzw (VLABO). Maar er kwam geen realistisch voorstel en het gebouw werd uiteindelijk eind 2011 openbaar verkocht.” 

Maar het stadsbestuur had toen geen oren naar de argumentatie van oppositiepartij Open Vld. Na die 20 jaar zou het niet meer op een jaartje minder of meer  komen, en het leek hen “verre van een evidentie om het Sint-Michielscomplex openbaar te koop te stellen”.

Sabien Lahaye-Battheu betreurt het geld en vooral de tijd die in dit dossier verloren is gegaan. “Intussen staat het gebouw sinds de ontruiming in oktober 2009 al meer dan vier jaar leeg. Een particulier in Poperinge zou al drie jaar leegstandsbelasting betalen. Was men ons gevolgd, dan was het gebouw wellicht al lang verkocht en zat er nu een mooie cent in de stadskas. Wij hopen in elk geval dat er zich snel een koper aanbiedt die mogelijkheden ziet in dit gebouw.”  


 

 Sint-Michielscomplex nu toch te koop