Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 23 februari 2015


Pascal maakte als eerste gebruik van de nieuwe installatie in de raadszaal. Hij presenteerde een filmpje van zichzelf in de rolstoel in het stadspark. Hij toonde aan hoe moeilijk het is voor een rolstoelgebruiker om over de stapstenen te rijden. In het filmpje werd uitgelegd hoe het probleem kan worden opgelost: aarde wordt aangevoerd, en in hoopjes verdeeld tussen de stenen. Deze hoopjes worden in de dieptes geharkt en aangerold. Wat graszaad zorgt terug voor een groen tapijt. Volgens Pascal kan er in fasen worden gewerkt, blijft het ontwerp van het park behouden, en wordt er zeer snel en goedkoop een zeer goed resultaat bereikt. Schepen Notebaert gaf toe dat Pascal een punt had, en beloofde dat "één en ander zou worden uitgeprobeerd". Wordt vervolgd.

Sabien stelde een vraag over de ondertekening van het SAVE-charter, een actie die past in de sensibilisering inzake verkeersveiligheid met bijzondere aandacht voor kinderen en jongeren. Het initiatief van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) werd in juni 2014 in Poperinge genomen, in die zin dat zij toen aan de stad hebben gevraagd om het charter te ondertekenen. Bijna een jaar later vraagt Sabien naar een stand van zaken.

Een tweede vraag van Sabien ging over twee gevaarlijke kruispunten in Poperinge: Ouderdomseweg-Sint-Jansstraat en Nonnestraat-Bankelindeweg ter hoogte van horecazaak 't Jagershof. Onlangs gebeurde op deze kruispunten weer een ongeval. Sabien vroeg om bijkomende infrastructurele maatregelen te nemen op korte termijn. Wat het punt aan de Ouderdomseweg betreft, werd beloofd om dit te agenderen op de volgende vergadering van de stuurgroep van de mobiliteitsraad. Aangaande het kruispunt aan het Jagershof moeten (en zullen) Poperinge en Vleteren samenzitten.