"Dames, op jullie gezondheid!"


De Belgian Beer Club werd enkele jaren geleden opgericht in de schoot van de federatie ‘Belgische Brouwers’ en telt een honderdtal leden, zijnde parlementsleden van de verschillende niveaus. Twee keer per jaar wordt een vergadering of een activiteit georganiseerd waarbij verscheidene thema’s aan bod komen zoals bier en gezondheid, de economische en sociale dimensie van de brouwerssector, het belang van de horeca, enz.

 

Sabien: “Toen ik een paar weken geleden werd gevraagd om het voorzitterschap op mij te nemen, heb ik niet lang getwijfeld. Ik was al lid en ken de werking. Als echtgenote van een zelfstandig drankenhandelaar ben ik ook vertrouwd met de ‘wereld van het bier’. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om ons bier nog beter te promoten, ook bij de vrouwen. De ‘Apero National’, die kadert in de campagne ‘Fier op ons Bier’ van de Belgische Brouwers, vind ik dan ook een geweldig initiatief!”

 

Apero National

 

Op zaterdag 7 maart, aan de vooravond van de Internationale Vrouwendag, nodigen we alle vrouwen uit om te toosten met een gratis Belgisch bier tijdens de Apero National. In de deelnemende zaken, die te vinden zijn via www.fieroponsbier.be, krijgt elke vrouw tussen 18u30 en 19u30 een gratis Belgisch bier naar eigen smaak aangeboden. Dicht bij huis kan Sabien alvast verschillende bieren degusteren in La Bonne Planche (Poperingestraat 57 te Westouter) bij Aude en Franky.

 

“Het is zeker niet de bedoeling om aan te zetten tot overconsumptie, wel integendeel. We willen duidelijk maken dat bier ook een uitstekend aperitief is. En misschien willen de mannen wel eens BOB spelen, zodat de dames rustig van hun biertje kunnen genieten?” aldus Sabien.