Belgian Beer Club vraagt aandacht voor biercultuur in parlementen


De Belgian Beer Club werd enkele jaren geleden opgericht in de schoot van de federatie ‘Belgische Brouwers’ en telt een honderdtal leden, zijnde parlementsleden van de verschillende niveaus. Twee keer per jaar wordt een vergadering of een activiteit georganiseerd waarbij verscheidene thema’s aan bod komen zoals bier en gezondheid, de economische en sociale dimensie van de brouwerssector, het belang van de horeca, enz.
 
Tijdens de laatste bijeenkomst stond de noodzakelijke aandacht voor onze Belgische bieren centraal. Sven Gatz, huidig Vlaams minister en gewezen voorzitter van de Belgian Beer Club, gaf een stand van zaken in de erkenning van onze biercultuur als cultureeel erfgoed bij de UNESCO.
 
Het lijkt de leden aangewezen om zelf het goede voorbeeld te geven, en bijgevolg ook in de verschillende parlementen enkele Belgische bieren te serveren, bijvoorbeeld bij officiële gelegenheden. Wanneer die bieren op de juiste temperatuur en in de aangepaste glazen worden geserveerd, krijgt één van onze belangrijke exportproducten de aandacht die ze verdient.
 
De brief aan de Kamervoorzitter werd mede-ondertekend door vice-voorzitters Benoît Cerexhe (Brussels parlement) en Jean-Luc Crucke (Waals parlement). Ook Senator Pol Van Den Driessche werkte mee aan het initiatief.
 
Tot slot, bekijk hier het interview met Sabien tijdens het Belgian Beer Weekend, dat in september in Brussel plaatsvond: https://www.youtube.com/watch?v=hCZJFrsYPO0
 Belgian Beer Club vraagt aandacht voor biercultuur in parlementen  Belgian Beer Club vraagt aandacht voor biercultuur in parlementen  Belgian Beer Club vraagt aandacht voor biercultuur in parlementen  Belgian Beer Club vraagt aandacht voor biercultuur in parlementen