Internationale Vrouwendag: fototentoonstelling in de Kamer


De fototentoonstelling buigt zich over de vraag wat de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen betekenen voor meisjes wereldwijd. Wat is het belang van onderwijs en gezondheid bij de empowerment van jonge meisjes?

Tijdens de openingstoespraken stond Sabien stil bij de doelstelling 'beëindig armoede'.

Ze becommentarieerde de foto waarop Eti te zien is. Eti kent haar exacte geboortedatum niet. Ze is rond de 10 of 11 jaar oud. Eti werkt in Bangladesh als huishoudhulp, één van de meest voorkomende vormen van kinderarbeid. Meisjes zijn vaak het voornaamste slachtoffer van de gevolgen van armoede. Armoede dwingt hen school te verlaten, huishoudelijke taken op te nemen of op jonge leeftijd te huwen.

Voor de beëindiging van de armoede die miljoenen meisjes en hun families treft moeten regeringen werk maken van herverdeling en vormen van sociale bescherming.

Het beëindigen van armoede is ook belangrijk voor de realisatie van andere doelstellingen. Door armoede hebben meisjes en vrouwen minder gemakkelijk toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en gezondheidszorg.


 

 

 Internationale Vrouwendag: fototentoonstelling in de Kamer  Internationale Vrouwendag: fototentoonstelling in de Kamer  Internationale Vrouwendag: fototentoonstelling in de Kamer  Internationale Vrouwendag: fototentoonstelling in de Kamer