'Een meisje zijn, is geen kinderspel'


Geen kinderspel om meisje te zijn

De wereld telt ongeveer 1 miljard meisjes. Vele onder hen hebben af te rekenen met discriminatie en ongelijkheid - een situatie die al generaties aan de gang is. Zo bevallen elk jaar 16 miljoen meisjes tussen 15-19 jaar en zijn zwangerschaps- en bevallingscomplicaties de tweede belangrijkste doodsoorzaak in die leeftijdscategorie. Jaarlijks lopen 3 miljoen meisjes, van wie de meerderheid jonger is dan 15, het risico om besneden te worden en dagelijks ondergaan 39.000 meisjes een kind- of gedwongen huwelijk.

Investeren is ook economisch interessant Investeren in de gezondheid en rechten van meisjes is een effectieve manier om ongelijkheid aan te pakken en duurzame ontwikkeling te realiseren.

Investeren in hun gezondheid en rechten kan de armoedecyclus doorbreken.

Meisjes die bijvoorbeeld secundair onderwijs doorlopen, zijn beter uitgerust om geïnformeerde keuzes te maken wat niet enkel hun eigen leven maar de hele gemeenschap ten goede komt. 

Actie is noodzakelijk

Met de actie drukten we onze wens uit dat de gezondheid en rechten van meisjes boven op de politieke agenda staan en dat de Belgische ontwikkelingssamenwerking blijft inzetten op die belangrijke doelgroep.

 'Een meisje zijn, is geen kinderspel'  'Een meisje zijn, is geen kinderspel'  'Een meisje zijn, is geen kinderspel'  'Een meisje zijn, is geen kinderspel'
 'Een meisje zijn, is geen kinderspel'