Elk jaar 650 boetes voor te traag rijden


Uit de cijfers die de minister vrijgaf, blijkt dat sinds 2013 elk jaar zo'n 150 boetes worden uit­geschreven voor mensen die te traag rijden op de autosnelweg. Daar geldt normaal een minimale snelheid van 70 kilometer per uur.

De overige 500 boetes worden uit­gedeeld voor bestuurders die het artikel uit de wegcode niet respecteren dat bepaalt dat "geen enkele bestuurder de ­normale gang van ­andere bestuurders mag hinderen door abnormaal traag te rijden als daar geen geldige reden toe is, of door plots te remmen wanneer dit niet om veiligheidsredenen vereist is", legt Lahaye-Battheu uit. 

Bron: Het Nieuwsblad, maandag10 juli 2017, (blg) 

 

Bijna twee boetes per dag voor te traag rijden

De politie schrijft elk jaar zo'n 650 boetes uit voor mensen die te traag rijden. Dat meldt Open Vld-Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu, die er een parlementaire vraag over stelde aan minister Jambon (N-VA).

Sinds 2013 worden elk jaar zo'n 150 boetes uitgeschreven voor mensen die te traag rijden op de autosnelweg. De overige 500 gaan naar bestuurders die anderen hinderen door traag te rijden of plots te remmen.

Vaste verkeerscamera's registreren geen abnormaal traag rijdende voertuigen, anders zouden in een file alle wagens worden gesignaleerd.

Bron: De Morgen, maandag 10 juli 2017, (DM)