Hostellerie Kemmelberg zet met "Moods & Foods" in op totaalbeleving


Lees hierna het woordje van Sabien tijdens het openingsmoment: 

Beste aanwezigen,

Het doet mij veel plezier om bij het begin van het nieuwe jaar samen met jullie alweer een mooie realisatie te kunnen openen binnen het regelement voor toeristische impulsen ‘Beleef West-Vlaanderen'.

In het najaar van 2020 lanceerden we binnen dit reglement een oproep voor de verschillende categorieën waaronder de categorie ‘belevingsvolle en duurzame concepten bij de private sector'. De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer reikten aan 61 toeristische spelers uit de private sector subsidies uit voor innovatieve, belevingsvolle en duurzame projecten die in de steigers staan. In totaal gaat het om een bedrag van 1,2 miljoen euro.

De Provincie investeert op die manier in de toeristisch-recreatieve versterking van West-Vlaanderen en zet volop in op beleving en meer bepaald het creëren van een positieve, memorabele ervaring. Kortom, ervaringen die blijven hangen. Ingrepen die verrassen, verwonderen, uitdagen, inspireren, vermaken, ... én de tevredenheid van de bezoeker verhogen.

Tijdens het lezen van het dossier van Hostellerie Kemmelberg werden we meteen nieuwsgierig. Er stond dat in 99% van de gevallen, het ontbijt in een hotel beperkt blijft tot een buffet met wat tafels en stoelen om eten en drank aan te nuttigen. Maar waarom van het ontbijt op zich geen belevenis, of attractie maken? We waren meteen benieuwd naar het projectvoorstel.

Verder in het dossier lazen we dat de ontbijtruimte volledig opnieuw ingericht zou worden om vijf zintuigen zoveel mogelijk te prikkelen: gehoor, gezicht, reukzin, smaakzin en thermoceptie/warmtestraling. Philip bezorgde ons een mooi overzicht van welke voorziening impact heeft op welk zintuig zodat we ons meteen een duidelijk beeld konden scheppen van de geplande realisaties. Het project zou aantonen dat een historisch pand en moderne technologie hand in hand kunnen gaan.

Met dit nieuwe concept wordt ook ingespeeld op de verhaallijn van ‘De Grote Goesting' in de Westhoek, want naast de technische snufjes staat de regionale ontbijttafel centraal. De smaken en de geuren van de regionale topproducten spelen immers een belangrijke rol in de totaalbeleving. Er wordt gestreefd naar een ontbijttafel met zoveel mogelijk producten uit de regio.

"Logeren als God naast Frankrijk" mag je hier dus gerust letterlijk nemen. Vanuit de ontbijtruimte waar je via technologie en regionale producten ondergedompeld wordt in de Westhoek kan je bovendien de grens met Frankrijk zien!

De provincie West-Vlaanderen besloot dan ook om in het kader van het regelement ‘Beleef West-Vlaanderen' dit project te betoelagen voor 25.000 euro.

 Hostellerie Kemmelberg zet met  Hostellerie Kemmelberg zet met  Hostellerie Kemmelberg zet met