Vernieuwd toeristisch onthaalkantoor Wervik officieel geopend


U hoorde net van schepen Geert Bossuyt hoe fietsers, wandelaars, families met (jonge) kinderen, museumbezoekers, zowel Nederlands- als Franstalig hier straks zullen kunnen kennismaken met de troeven van Wervik en de omgeving.

Veel meer dan vroeger zullen bezoekers hier geïnspireerd worden en op een interactieve manier de thema's, producten en de omgeving kunnen ontdekken. Door de nieuwe aanpak zullen ze uitgedaagd en geprikkeld worden en zullen ze geleid worden naar de toeristische hotspots, de zaken die ze moeten gezien en beleefd hebben hier in Wervik.

De betoelaging van dit project door de provincie West-Vlaanderen bedraagt 31.218 euro en kadert in het provinciale reglement dat door de Provincie in 2020 werd gelanceerd onder de naam ‘Beleef West-Vlaanderen!'. In dit reglement staat de beleving van de bezoeker centraal. Naast een financiële ondersteuning bood Westtoer via een gespecialiseerde coach ook inhoudelijke begeleiding bij dit project.

Een eigentijds bezoekerscentrum gaat veel verder dan informeren en adviseren: het verleidt de bezoeker om nieuwe zaken te ontdekken. Het ademt het DNA uit van de gemeente en de regio waarin het zich bevindt. Ook Wervik trok deze kaart en is vandaag getransformeerd tot een ware inspiratieplek. Wervik ligt op een strategische plek op de grens van de Westhoek en de Leiestreek. Je kan hier ook genieten en logeren als God net naast Frankrijk. Die unieke ligging wordt in het infokantoor ook in de verf gezet.

In 2022 openden we in het kader van dit reglement ook al een nieuw toeristisch infokantoor in Kortrijk, in Kortemark en in Heuvelland. Wervik is hiermee de vierde in een rij van 13 infokantoren die dankzij de steun van de provincie en Westtoer kan vernieuwd worden en zo up to date blijven.

Ik ben ervan overtuigd dat die inspiratiepunt een fantastische aanvulling is op het warme onthaal van de medewerkers en dat het op die manier hét startpunt wordt voor elke bezoeker aan Wervik!

 

 

 

 

 Vernieuwd toeristisch onthaalkantoor Wervik officieel geopend  Vernieuwd toeristisch onthaalkantoor Wervik officieel geopend  Vernieuwd toeristisch onthaalkantoor Wervik officieel geopend  Vernieuwd toeristisch onthaalkantoor Wervik officieel geopend
 Vernieuwd toeristisch onthaalkantoor Wervik officieel geopend