Renovatie Griffie Politierechtbank Ieper "staat op de rol".


Sinds haar aantreden in het federaal Parlement in 2003 heeft Sabien  gestreden tegen de traagheid waarmee renovaties van en herstellingen in overheidsgebouwen soms op gang komen.

 

Haar tussenkomsten zorgden o.a. voor versnelling in de ingebruikname van de nieuwe vleugel aan het gerechtsgebouw op de markt te Ieper en de geplande werken in de Ieperse gevangenis.

 

Ook het gebouw waar de Politierechtbank ondergebracht is in de D’Hondtstraat 23 te Ieper past in dit rijtje. "Sinds meer dan een jaar werkt het vierkoppig personeel er in een gestutte ruimte met niet minder dan vier ijzeren staven die voor de nodige ondersteuning zorgen. Gewoonweg onveilig!", aldus Sabien die de situatie aanklaagde bij de Regie der Gebouwen.

 

Het studiedossier voor de renovatie van de griffie van de politierechtbank is opgemaakt en aanbestedingsklaar. Het fiat van de Dienst Monumenten en Landschappen, dat onontbeerlijk is gezien het om een geklasseerd pand gaat, wordt eerstdaags verwacht. De openbare aanbesteding zou doorgaan op 28 juni.

 

Het kostenplaatje voor de volledige renovatie, inclusief de nodige vernieuwing van de elektrische installatie, wordt geraamd op 150.000 euro. Er wordt bij het Hoofdbestuur van de Regie aangedrongen om deze uitgave prioritair vast te leggen, doch het blijft onzeker of dit jaar nog de nodige kredieten ter beschikking zullen worden gesteld.

 

Sabien houdt in dit dossier de vinger aan de pols.