Westtoer en Stad Poperinge pakken uit met vernieuwde stadswandelroute


"In Poperinge staan gezelligheid, gastvrijheid en gemoedelijkheid centraal. Je kunt er genieten van heel wat bezienswaardigheden, heerlijke streekproducten, authentieke volkscafés, gastronomische verwennerijen en de couleur locale die de grensstreek typeert. De stadswandelroute van Poperinge laat bezoekers al wandelend kennismaken met de grote verhalen van deze unieke en gastvrije Hoppestad" aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Poperinge verdiende zijn sporen in de middeleeuwen met de bloeiende lakennijverheid. De goed verdienende handelaars brachten genoeg geld binnen om meteen drie imposante gotische kerken te bouwen, die nog steeds de skyline domineren. Later werd hop hét exportproduct. Poperinge was één van de belangrijkste centra van de hopteelt. De biermuur in het Hopmuseum toont de collectie bieren gemaakt met Belgische hop. Verschillende herenhuizen en vroegere hopmagazijnen herinneren aan deze bloeiperiode. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag POP, zoals Poperinge werd genoemd door de Britse soldaten, op veilige afstand van het front. De soldaten kwamen er even op adem.

Ook locals zijn fan van deze route en geven graag hun tips mee:

  • Langs het wandelpad ontdek je enkele dode bomen die omgetoverd werden tot levendige figuren.
  • Op de begraafplaats ‘'t Oud kerkhof' zie je markante graven waar het verhaal van de overledene en zijn familie weergegeven wordt.
  • Neem een momentje van rust in het stadspark: voor veel mensen is dit het decor van hun dagelijkse wandelingetje. Kinderen beleven dolle avonturen op de drie speelzones. Honden en hun baasjes kunnen hun hart ophalen in de loopweide aan het einde van het park

De stadswandelroute is uitgebreid van 2,3 naar 5,5 km en passeert nu ook 't Oud Kerkhof, de Quintenswandeling, de Vroonhofsite en het Burgraaf Frimoutpark. De stadswandelroute werd bewegwijzerd met zo'n 178 metalen klinknagels in de grond. Daarop staat het silhouet van een hoppebel gegraveerd.

Viertalige brochure
Een nieuwe viertalige brochure licht de verschillende bezienswaardigheden toe. Zo kunnen ook anderstalige bezoekers meer te weten komen over de bijzondere troeven van Poperinge. Aan de ommezijde van de brochure toont een handige kaart het traject en alle bezienswaardigheden.

Praktisch
De viertalige brochure met kaart kost € 4 en is te verkrijgen op volgende locaties:

 

 Westtoer en Stad Poperinge pakken uit met vernieuwde stadswandelroute