Provinciebestuur viert gepensioneerden


Welkom op de pensioenviering 2023. Vandaag vieren we het pensioen van 49 zeer gewaardeerde medewerkers van de provincie West-Vlaanderen, die werkzaam waren bij diverse provinciale diensten of één van onze agentschappen.

Er is ook een ‘special guest' onder ons. Eind vorig jaar ging onze provinciegriffier na vele jaren van inzet voor de provincie op pensioen.

Ik wil hem ook van harte welkom heten.

Maar bovenal welkom in Boeverbos, jullie provinciehuis. Ook na jullie professionele carrière blijft dit een ‘open huis' waar jullie altijd welkom zijn. Heb je binnenkort heimwee, spring dan gerust binnen voor een koffie of een babbel.

De afgelopen jaren waren er enkele belangrijke evoluties voor onze medewerkers. Door corona waren we verplicht om van thuis uit te werken. Daarna werd een systeem van ‘hybride werken' opgezet, met als richtsnoer 3 dagen op kantoor en 2 dagen van thuis werken.

Daarmee verbonden: in het kader van een efficiënt gebruik van de beschikbare kantoorruimte, zijn we bezig ons Boeverbos aan het herinrichten met concentratiewerkplekken, plaatsen voor overleg, ... geen vaste bureau meer voor iedere medewerker. Afgelopen zomer verhuisde Vonk naar Boeverbos.  De afbraak van het niet-energetische Filiaal III wordt momenteel afgewerkt, dat kunnen jullie merken.   

Sinds eind 2020 engageert het provinciebestuur zich ook als ambassadeur voor het charter ‘baanbrekende werkgever'.

Het geeft organisaties een extra impuls om in te zetten op het welzijn van de personeelsleden via hybride werken en duurzame mobiliteit. Met betrekking tot dat laatste verwijs geef ik graag de fietslease als voorbeeld, dat we eind vorig jaar hebben ingevoerd en waarvan intussen al bijna 100 personeelsleden gebruik maken. Neem zeker eens een kijkje op www.baanbrekendewerkgever.be.  

Maar terug naar jullie, ‘de gevierden', waarvan er straks enkele aan het woord komen. Nu is het moment aangebroken om te genieten, en ik wens jullie allen toe om dit in de allerbeste omstandigheden te kunnen doen. Ik wens jullie een goede gezondheid en warme mensen om jullie heen.

Uiteraard laten we jullie niet met lege handen naar huis gaan. Namens de provincie wordt jullie straks een geschenk aangeboden zodat jullie ‘bij enige zwijm van heimwee' vol blijdschap kunnen terugdenken aan de mooie tijd bij de provincie West-Vlaanderen.

We nemen vandaag geen afscheid. Nee, vandaag zeggen we tot ziens. Ik hoop jullie binnenkort dan ook ergens in de provincie nogmaals tegen het lijf te mogen lopen en een leuke babbel te hebben.

Nogmaals dank voor jullie jarenlange inzet!

 Provinciebestuur viert gepensioneerden