Nieuw onthaal Toerisme Diksmuide is voortaan inspiratie- en belevingsruimte


Lees hier de reportage in Het Laatste Nieuws! 

Bezoekers zijn tegenwoordig vooral visueel ingesteld en willen in een oogopslag inspiratie opdoen voor hun bezoek dat aansluit bij hun interesses. Dat vroeg om een nieuwe kijk en een eigentijds infokantoor. De toeristische dienst deed inspiratie op in Nederland, ging rond de tafel zitten met een consulent van Westtoer en bundelde al hun ervaring en expertise. Op basis daarvan gaven ze een externe firma de opdracht om de inkomruimte opnieuw in te richten.

Drie inspirerende modules

Het resultaat zijn drie inspirerende modules, die midden november geïnstalleerd werden. "De blikvanger is een maquette met de bezienswaardigheden van Diksmuide die bezoekers niet mogen missen. Dankzij een projectie op die maquette die ze zelf kunnen aansturen, maken bezoekers op een speelse wijze kennis met de waaier aan mogelijkheden en belevenissen in de stad en de Westhoek", legt burgemeester Lies Laridon uit.

Het aanbod bestaat uit vier thema's:

  • Erfgoed
  • Natuur
  • Leuk/lekker
  • 1914-1918


Bezoekers kunnen deze thema's op vier manieren ontdekken of beleven, met een accent op familievriendelijke troeven:

  • Wandelend
  • Fietsend
  • Varend
  • Rustig (gemotoriseerd) toeren


Deze module is beschikbaar in vier talen.

Waterrijk DNA en Diksmuidse goesten

De tweede module bestaat uit een centraal televisiescherm met beelden die aanspreken en het waterrijk DNA van Diksmuide uitstralen. De beelden kunnen aangepast worden volgens seizoen of een bepaald thema.

In de derde module vertellen Diksmuidelingen Anna, Lucas en Wilfried over hun goesten. Bezoekers kunnen die beluisteren door een QR-code te scannen.

Alfavision uit Brugge, maar met roots in Diksmuide, stond in voor de realisatie van de modules.

Persoonlijke service

De onthaalmedewerkers van Toerisme Diksmuide blijven uiteraard ook gewoon het gezicht van het infokantoor. Wie specifieke vragen heeft, een plannetje of route wil aanschaffen of gewoon toch liever voor persoonlijke service gaat, kan nog steeds bij hen terecht.

"Dankzij de investeringen in het toeristisch infokantoor zijn we ervan overtuigd dat we de bezoekers niet alleen beter inspireren, maar ook echt activeren om de stad en de regio in te trekken. De drie inspirerende modules passen volledig bij onze visie op toeristisch onthaal. Zo timmeren we verder aan de weg om bezoekers altijd en overal optimaal te onthalen in onze provincie", aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde van de Provincie voor Toerisme en Recreatie.

Dit project kwam tot stand met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer binnen het ‘Reglement Toeristische Impulsen, Optimalisatie Gemeentelijk Toeristisch Onthaal'.

 Nieuw onthaal Toerisme Diksmuide is voortaan inspiratie- en belevingsruimte