Vernieuwd toeristisch onthaal Knokke-Heist geopend


In de Natuurhoek kunnen bezoekers hun favoriete fiets- en wandelroutes uitstippelen en het Zwin Natuurpark ontdekken. De Modehoek wordt telkens ingekleed met de laatste modetrends en in de Kunsthoek tref je verwijzingen aan rond de vele beelden en andere kunstuitingen in de badstad. Je kunt er ook klassevolle merchandise van Knokke-Heist aankopen. In de Gastronomiehoek sta je oog in oog met heerlijke zwinstreekproducten en is er showcooking gedeelte om in te zetten tijdens events.

 

Lees hierna het woordje van Sabien tijdens de opening:

Beste dames en heren, 

Al vele jaren zetten we in West-Vlaanderen in op gastvrij onthaal. We vinden dat iedereen die onze provincie bezoekt een warm welkom verdient en op een professionele manier moet onthaald worden. Toeristische infokantoren, die de laatste jaren geëvolueerd zijn tot ware inspiratiepunten, spelen hierin een centrale rol.

Daarom beslisten we bij de vernieuwing van ons reglement in 2020 verder in te zetten op de herinrichting van deze kantoren. Een totaal bedrag van 605.418 EUR werd vrijgemaakt om 12 infokantoren en bezoekerscentra verspreid over de provincie, opnieuw in te richten, er beleving aan toe te voegen en ze aan te passen aan de noden en verwachtingen van de bezoeker anno 2023.

Een eigentijds bezoekerscentrum gaat veel verder dan informeren en adviseren: het verleidt de bezoeker om nieuwe zaken te ontdekken. Het ademt het DNA uit van de gemeente en de regio waarin het zich bevindt.

Hier, in Knokke-Heist, is men hiermee aan de slag gegaan. Nathalie en Annick lieten zich inspireren tijdens de inspiratietrip die Westtoer eind vorig jaar organiseerde langs 10 recent vernieuwde inspiratiepunten in Vlaanderen en Nederland en met de aanstelling van Buro Modern werd de realisatie van het project concreet. Er werd nagegaan hoe men inwoners, tweede verblijvers, maar uiteraard ook toeristen aan de stad, snel en op een wervelende manier kennis kon laten maken met alle aspecten en troeven van de stad. Er is ook aandacht voor families met kinderen en voor de ergonomie en het werkcomfort van de eigen baliemedewerkers.

In een recordtijd werd de baliezaal (waarvan de inrichting dateerde uit 2007) omgetoverd tot wat het vandaag is: een inspirerende plek en hét uithangbord voor het merk Knokke-Heist. Ook de regio, en in het bijzonder onze mooie Zwinstreek, komt aan bod. Dit inspiratiepunt is het 7de op rij dat we mogen openen en we zijn heel trots om hier als provincie onze schouders onder te kunnen zetten.

De betoelaging van dit project door de provincie West-Vlaanderen bedraagt 100.000 euro en kadert in het provinciale reglement ‘Beleef West-Vlaanderen!'. In dit reglement staat de beleving van de bezoeker centraal. Naast een financiële ondersteuning bood Westtoer via een gespecialiseerde coach ook inhoudelijke begeleiding bij dit project.

Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe inspiratiepunt een fantastische aanvulling is op het warme onthaal van de medewerkers en dat het bezoekers snel zal verleiden én toeleiden tot het grote aanbod.

Heel veel succes gewenst!

 Vernieuwd toeristisch onthaal Knokke-Heist geopend