Open VLD Poperinge legt parkeerprobleem Veurnestraat op tafel.


Tijdens de laatste OCMW-Raad van 12 november verzocht Open VLD-raadslid Danny Lefebvre de parkeerproblematiek in de Veurnestraat op de agenda te plaatsen. Dit initiatief werd genomen na de vaststelling dat er op de al veel te kleine parking vóór het rusthuis Proventier steeds meer langparkeerders staan, die niet in het rusthuis hoeven te zijn. Bovendien signaleerden handelaars, horecazaken, en andere bewoners van de Veurnestraat dat OCMW- personeel langparkeert net buiten de blauwe zone (vanaf het OCMW) in de Veurnestraat, waardoor daar steeds minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Gezien ook de parking ter hoogte van de Gasthuiskapel ’s morgens al vanaf 8u.00 volzet is, en deze situatie alleen maar zal verergeren eenmaal de sociale sociale appartementen van de Mandel in gebruik genomen zullen worden, moet over een oplossing nagedacht worden.

 

Na grondig overleg werd door de Raad het volgende besloten:

1.      De parking vóór het rusthuis Proventier kan niet uitgebreid worden omwille van esthetische redenen Wel wordt er een hefboomsysteem geïnstalleerd die de bezoekers van het rusthuis zal toelaten de parking te gebruiken. Bij het verlaten van het rusthuis zullen zij met behulp van een jeton de parking kunnen verlaten. Via dit systeem worden langparkeerders, vooral overdag, verbannen.

2.      Op vandaag worden parkeerinstructies gegeven aan het personeel om zeker niet vóórrr het wassalon

of de slagerij in de Veurnestraat te staan. Er kan aan het personeel echter niet verplicht worden om hun wagen op de parking van de Maekeblydezaal te plaatsen. Om dit probleem definitief uit de weg te ruimen verzoekt de Raad aan de desbetreffende bewoners en/of handelaars een brief te richten aan het Schepencollege, dat op haar beurt de verkeerscommissie kan vragen om de blauwe zone in de Veurnestraat uit te breiden.

3.      Verder hoopt de raad op een vlugge voltooiing van de verbindingsweg naar de Van Merrisstraat,

die extra parkeerplaatsen zal opleveren en dus ook wat soelaas kan brengen in het parkeerprobleem.

 

Raadslid Lefebvre: "We zijn blij dat ons agendapunt niet in dovemansoren is gevallen, en er door de Raad initiatief genomen wordt om het gestelde probleem op te lossen"