Poperingse Keurbroederschap De Witte Ranke op bezoek in het Parlement.


Op 29 november mocht Sabien, federaal volksvertegenwoordiger maar ook lid van de raad van bestuur van de vzw Keurbroederschap De Witte Ranke, een delegatie van de Keurbroederschap ontvangen in het Parlement. De Keurbroederschap zet zich in voor de belangen van de Westhoek en Poperinge in het algemeen en voor de lokale gastronomie en hopsector in het bijzonder.

 

De groep stapte in Poperinge op de bus en werd een tweetal uur later verwelkomt in het federaal Parlement. Gezien de uitstap op een donderdag gepland was, ging het na aankomst meteen richting het halfrond van de Kamer, waar de plenaire zitting aan de gang was. Even konden de debatten vanop de tribune meegevolgd worden.   


De gids loodste de groep verder tot in de Senaat, en schotelde hen nog een filmpje voor, waarin op een aangename manier de werking van het Parlement uit de doeken wordt gedaan.

 

De rondleiding eindigde in een van de vele vergaderzalen van de Kamer, waar even later de volksvertegenwoordigster zelf, vergezeld van niemand minder dan de gewezen voorzitter, en nu ondervoorzitter van de Kamer, Herman De Croo. Terwijl van een smakelijk hapje en een verfrissend drankje geproefd werd, boeide de ondervoorzitter de groep met zijn kijk op de werkzaamheden in de Kamer en de Senaat.


In groepjes van tien ging het vervolgens nog even richting het kantoor van Sabien, haar - tijdens de commissievergaderingen door - feitelijke werkplaats, waarna de namiddag werd afgesloten en de terugreis kon worden aangevat.

 Poperingse Keurbroederschap De Witte Ranke op bezoek in het Parlement.  Poperingse Keurbroederschap De Witte Ranke op bezoek in het Parlement.  Poperingse Keurbroederschap De Witte Ranke op bezoek in het Parlement.