Postkantoor Roesbrugge-Haringe sluit op 28 april.


Op de agenda van de gemeenteraad van 31 januari stond een motie geagendeerd tot behoud van het postkantoor te Roesbrugge-Haringe. Fractieleider van Open VLD Sabien Lahaye-Battheu reageert: "Veel te laat, het kalf is al lang verdronken. In juni 2007 trokken wij al aan de alarmbel en vroegen wij bevoegd schepen Vanlerberghe (Sp.a) om bij zijn partijgenoot en Staatssecretaris Bruno Tuybens tussen te komen tot behoud van het postkantoor in Roesbrugge-Haringe."

 

Immers, het postkantoor van Roesbrugge-Haringe ligt op meer dan 10 km van het postkantoor van Poperinge centrum, doch op minder dan 10 km van Vleteren. De vraag was hoe de Post de straal van 10 km ten opzichte van een postkantoor met volledige dienstverlening zou meten.

 

In de gemeenteraad van juli 2007 heeft Open VLD in het kader van een debat rond de bedreigde dienstverlening in Poperinge (o.a. verdwijnen ziekenhuis, postkantoren) ook uitdrukkelijk de vraag gesteld aan de burgemeester of Roesbrugge volgens hem zou verdwijnen. In de notulen van deze gemeenteraad lezen we na: "Hij verwijst naar de vergadering met de heer Thys van De Post. Roesbrugge wordt als kantoor niet gesloten."

 

Intussen wordt in de brief van 26 november 2007 van De Post aan stad Poperinge (zie bijlage) precies naar diezelfde vergadering met de heer Thys verwezen om de sluiting van het kantoor Roesbrugge-Haringe toe te lichten.

 

De sluiting is volgens Open VLD nog moeilijk af te wenden, met dien verstande dat het kantoor eind april zou dichtgaan, en er een PostPunt in Proven zou worden geïnstalleerd. Open VLD zal via federaal volksvertegenwoordiger Sabien Lahaye-Battheu de bevoegde minister van Overheidsbedrijven, Inge Vervotte (CD&V), na de Krokusvakantie ondervragen in het Parlement. Tevens vraagt Open VLD de burgemeester om in een wanhoopspoging zijn rechtstreekse lijn met zijn partijgenote te gebruiken. De burgemeester antwoordde dat hij in dit dossier "misleid werd". Volgens Open VLD ressorteert het "zich laten misleiden" niet onder goed bestuur.