Eindelijk renovatie voor griffie politierechtbank Ieper


Het personeel van de griffie van de Ieperse politierechtbank kan opgelucht ademhalen. Na jaren te hebben gewerkt in een gestutte en door vocht aangetaste ruimte, zijn de renovatiewerken eindelijk begonnen.

Poperings Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) bracht de erbarmelijke toestand van de griffie vorig jaar in de openbaarheid. Ze kon federaal minister Didier Reynders overtuigen om dringend werken uit te voeren. Die zijn nu gestart, zegt Lahaye-Battheu.

«Het griffiepersoneel is vorige week verhuisd naar de conciërgewoning. Ondertussen is men begonnen met het uitbreken van de vloeren. Ook de ramen, verwarming en telefonie worden vernieuwd, het plafond wordt verstevigd en de muren behandeld tegen opstijgend vocht. Volgens Reynders moeten de werken tegen mei achter de rug zijn, maar dat lijkt me niet haalbaar», aldus Battheu.

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Griffiepersoneel wacht op verhuizing

Het personeel van de griffie van de Politierechtbank hoopt snel te kunnen verhuizen. Meer dan een jaar moesten ze werken in een gestutte ruimte, in afwachting van de geplande renovatiewerken. Tussenkomsten van kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) uit Poperinge sinds eind mei 2007 konden wat schot in de zaak brengen. Minister Reynders (MR) kondigde in de commissie Financiën het einde van de werken aan tegen eind april. Het griffiepersoneel verhuisde vorige week naar de lege conciërgewoning nadat die eerst werd opgefrist en van de nodige informatica, telefonie, enz. voorzien. Intussen is men begonnen met het uitbreken van de vloeren. Die worden vervangen, de muren worden geïnjecteerd tegen opstijgend vocht, de ramen worden vervangen en het plafond wordt verstevigd. Daarna volgt het aanpassen van de elektriciteit, de verwarming, de telefonie... Schilder- en behangwerken maken het werk af. Dit alles gebeurt onder het bestendig toezicht van het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed, vermits het gebouw in de D'Hondtstraat een beschermd monument is. 'Of de deadline van de minister gehaald kan worden, blijft de vraag. De omvang van de werken doet vermoeden dat die meer tijd in beslag zullen nemen. Het griffiepersoneel kijkt er alvast naar uit om te verhuizen naar de nieuwe griffies', aldus Sabien Lahaye-Battheu.

Bron: Het Nieuwsblad