Postkantoren bedreigd


Volgens herkozen Open-VLD kamerlid Sabien Lahaye-Battheu kloppen de geruchten dat de postkantoren van Watou en Roesbrugge zouden verdwijnen.

Sabien Lahaye-Battheu: 'Ik zal zo vlug mogelijk staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (SP.A) hierover aan de tand voelen, alsook zal ik de het Poperingse schepencollege oproepen tussenbeide te komen. De Post maakt in de tweede helft van dit jaar de namen bekend van de postkantoren die in het hele land moeten verdwijnen wegens te verlieslatend. Dat er één postkantoor per fusiegemeente behouden moet blijven, staat in het beheerscontract tussen de overheid en De Post. Het lijkt ernaar dat de namen Watou en Roesbrugge op de befaamde lijst te vinden zullen zijn. Immers, overal waar een kantoor verdwijnt, komt een PostPunt in de plaats. In Watou is deze installatie sinds vorige week voltooid. Mochten deze postkantoren eind dit jaar verdwijnen, dan is het weer een vermindering van de dienstverlening in Groot-Poperinge (na onder andere het Mariaziekenhuis) met alle gevolgen vandien voor oudere en minder mobiele mensen. Ik betreur dit ten zeerste.'

Bron: Het Nieuwsblad

 

Postkantoren Watou en Roesbrugge bedreigd

Poperings Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) wil van staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (sp.a) meer informatie over de mogelijke sluiting van de postkantoren van Watou en Roesbrugge.

«De Post maakt dit najaar de namen bekend van de postkantoren die in ons land moeten verdwijnen, wegens te verlieslatend. Het lijkt erop dat Watou en Roesbrugge op de lijst zullen staan. In Watou werd vorige week zelfs al een PostPunt geïnstalleerd. Mocht dit kloppen, zou het alweer een vermindering van de dienstverlening in Groot-Poperinge zijn, met alle gevolgen vandien voor oudere en minder mobiele mensen», aldus Sabien Lahaye-Battheu, die de Poperingse schepen Vanlerberghe oproept om tussen te komen bij Bruno Tuybens.

Bron: Het Laatste Nieuws