Geen spreekrecht in gemeenteraad


Hiervoor had ze al een volledig voorstel uitgewerkt. Daarin staat onder meer dat de vragen verband moeten houden met de agendapunten die dan worden behandeld en dat de mensen moeten verduidelijken of ze uit eigen naam spreken of uit die van een vereniging of belangengroep. Tussenkomsten mogen maximum vijf minuten duren.

Schepen van Inspraak Jurgen Vanlerberghe (Samen) stelde dat dit voorstel voorlopig niet aan de orde komt. 'Eerst moeten we nog een aantal bijkomende zaken onderzoeken. Maar ik denk niet dat het er komt, want dan creƫren we een parallel circuit, waarbij niemand gebaat is.'

Bron: Het Nieuwsblad, 4 februari 2009.

 

Geen burgerspreekrecht in gemeenteraad

Het bestuur van Poperinge gaat niet in op de vraag van oppositiepartij Open Vld om een vragenhalfuurtje in te lassen tijdens de gemeenteraad. Burgers zouden dan spreekrecht krijgen binnen de gemeenteraad. De meerderheid wil het voorstel nog eens bestuderen, maar acht de kans klein dat het wordt goedgekeurd.

Bron: Het Laatste Nieuws, 3 februari 2009.

 

Open Vld wil publiek bij gemeenteraad betrekken

Oppositiepartij Open Vld lanceert een nieuw voorstel over het politieke leven in Poperinge. Na de vraag om een kindergemeenteraad wil de partij nu dat het publiek spreekrecht krijgt tijdens de zitting. Meer bepaald tijdens een vragenhalfuurtje waarin zowel vragen kunnen gesteld worden over de agenda als andere aspecten van het gemeentebeleid. Het voorstel wordt donderdag behandeld in de gemeenteraad.

Bron: Het Laatste Nieuws, 27 januari 2009.