Werken gevangenis Ieper schieten niet op.


Al jaren volgt Sabien de werken op die uitgevoerd worden in de gevangenis van Ieper. Na de aanleg van een nieuwe wandelkoer, die op vandaag is afgewerkt, werd in mei 2004 de bouw van een nieuwe inkom voor de gevangenis aangekondigd.

 

"Waar het einde van de werken oorspronkelijk voorzien was tegen half juli 2008, stellen we vandaag vast dat zelfs de ruwbouw nog niet af is," aldus Sabien, die aan minister Reynders vroeg wat de oorzaak van de vertraging is.

 

Aannemer moet boete van 41.028€ betalen

 

Volgens minister Reynders, bevoegd voor de Regie der Gebouwen, moet de oorzaak gezocht worden bij de aannemer, die via PV al herhaaldelijk werd  aangemaand om de werfactiviteit te verhogen. Sinds eind januari zou hieraan volgens de minister gevolg worden gegeven, en zou er weer een normale werfactiviteit vast te stellen zijn. Echter, gezien de toegestane uitvoeringstermijn al grotendeels is opgebruikt enkel en alleen voor de ruwbouw, en de aannemer ook nog de afwerking van het gebouw voor zijn rekening neemt, mag gerekend worden op een vertraging van ongeveer 120 werkdagen. De voltooiing van de inkom wordt nu voorzien voor het einde van dit jaar. De aannemer krijgt van het bestuur van de Regie alvast de maximale boete van 41.028 euro opgelegd.