Werkzaamheden aan Ieperse gevangenis blijven aanslepen.


Na de aanleg van een nieuwe wandelkoer, die vandaag helemaal is afgewerkt, werd in mei 2004 ook de bouw aangekondigd van een nieuwe toegang voor de Ieperse gevangenis. Dat moet het comfort en de veiligheid tijdens het transport van gedetineerden heel wat verhogen. Het einde van de werkzaamheden was oorspronkelijk gepland tegen half juli vorig jaar, maar tot op vandaag is de ruwbouw nog niet klaar. Volksvertegenwoordiger Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) vroeg aan minister Didier Reynders (MR) wat de oorzaak van die vertraging is.

Volgens minister Reynders, bevoegd voor de Regie der Gebouwen, moet de oorzaak worden gezocht bij de aannemer, die via verschillende processen-verbaal al herhaaldelijk werd aangemaand om de werfactiviteit te verhogen. Sinds eind januari zou dat volgens de minister inderdaad gebeuren en is er weer een normale activiteit te bespeuren op de werf.

Omdat de toegestane uitvoeringstermijn al grotendeels is opgebruikt enkel en alleen voor de ruwbouw, en de aannemer ook nog de afwerking van het gebouw voor zijn rekening neemt, mag worden gerekend op een vertraging van zeker 120 werkdagen. De voltooiing van de toegang wordt nu verwacht voor het einde van dit jaar. De aannemer krijgt van het bestuur van de Regie in elk geval de maximale boete van 41.028euro opgelegd.

Bron: De Standaard, 14 februari 2009.

 

Werken aan gevangenis blijven aanslepen

De werken aan de nieuwe ingang van de Ieperse gevangenis hebben al meer dan 120 werkdagen vertraging opgelopen. De nieuwe ingang komt er langs de kant van het Minneplein, maar de werken vorderen heel traag.

Na de aanleg van een nieuwe wandelkoer, die vandaag helemaal is afgewerkt, werd in mei 2004 ook de bouw aangekondigd van een nieuwe ingang voor de gevangenis. Dit moet het comfort en de veiligheid tijdens het transport van gedetineerden heel wat verhogen.

Het einde van de werken was oorspronkelijk voorzien tegen half juli vorig jaar, maar tot op vandaag is de ruwbouw nog niet af. Volksvertegenwoordiger Sabien Lahaye-Battheu vroeg aan minister Reynders (MR) wat de oorzaak van deze vertraging is.

Volgens minister Reynders, bevoegd voor de Regie der Gebouwen, moet de oorzaak gezocht worden bij de aannemer, die via verschillende processen-verbaal al herhaaldelijk werd aangemaand om de werfactiviteit te verhogen. Sinds eind januari zou dit volgens de minister inderdaad gebeuren en is er weer een normale activiteit te bespeuren op de werf.

Omdat de toegestane uitvoeringstermijn echter al grotendeels is opgebruikt enkel en alleen voor de ruwbouw, en de aannemer ook nog de afwerking van het gebouw doet, mag gerekend worden op een vertraging van zeker 120 werkdagen. De voltooiing van de ingang wordt nu voorzien voor het einde van dit jaar.

De aannemer krijgt van het bestuur van de Regie alvast de maximale boete van 41.028 euro opgelegd.

Bron: Het Nieuwsblad, 14 februari 2009.

 

Verbouwing gevangenis schiet niet op

De bouw van een nieuwe inkomhal voor de gevangenis van Ieper gaat te traag.

Dat meldt volksvertegenwoordiger Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) uit Poperinge. «Waar het einde van de werken oorspronkelijk voorzien was tegen half juli 2008, stellen we vandaag vast dat zelfs de ruwbouw nog niet af is», zegt Battheu. Minister Didier Reynders antwoordde op haar vraag in de Kamer dat de aannemer al herhaaldelijk is aangemaand om sneller te werken, wat sinds januari ook effectief gebeurt.

Bron: Het Laatste Nieuws, 16 februari 2009.