Ongerustheid in West-Vlaamse gerechtelijke arrondissementen na aankondigingspolitiek minister van Justitie Stefaan De Clerck


"Maar welke van de kleinere arrondissementen zullen moeten fusioneren, is nog niet bekend. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen voor de vier West-Vlaamse gerechtelijke arrondissementen Veurne, Ieper, Kortrijk en Brugge?", vraagt Sabien zich af.

 

Sabien hekelt de aankondigingspolitiek van De Clerck: "Als ondervoorzitter van de Kamercommissie Justitie heb ik, samen met mijn collega's, de minister al een aantal keer om duidelijkheid gevraagd over zijn hervormingsplannen. In juni zou hij met een voorstel naar het parlement komen. Ondertussen worden heel wat balonnetjes opgelaten in de media. Maar een allesomvattend plan is er nog niet, een consensus binnen de regering evenmin."

 

Sabien roept de Kortijkse minister daarom op tot sereniteit en het hoofd koel te houden, ook in de laatste sprint naar de verkiezingen van 7 juni. "Kort na zijn aanstelling was Stefaan De Clerck er als de kippen bij om luidkeels een nieuw gerechtsgebouw voor zijn stad aan te kondigen. Een goed voornemen, we kijken uit naar de concrete plannen. De vage en onduidelijke communicatie van minister vandaag staat daarmee in schril contrast. Die veroorzaakt bij het personeel van de gerechtelijke arrondissementen enkele kilometers verder ongerustheid en paniek. Een véél minder goede zaak", besluit Sabien.